onsdag den 28. marts 2012

Oksekødssuppe


Denne oksekødssuppe er måske ikke verdens flotteste, men den smager fantastisk lækkert. Min faster lavede den da vi var på skiferie, og den måtte også laves herhjemme. Den er nem at gå til, vælter ikke i kalorier, smager godt, og har en god energi fordeling. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den, da vi havde lidt ekstra hakket kød, og nogle grøntsager der skulle bruges.

Ingredienser:

  • 650 g hakket oksekød
  • et hakket løg
  • to fed hvidløg
  • tre mellem gulerødder
  • en peberfrugt
  • tre spsk paprika
  • en l oksekødsbouillon
  • en spsk mel
  • 200 g philadelphia light med paprika og løg
  • 4 porrer skåret i tynde skiver
  • chilisauce efter smag


I en gryde brunes hakkede løg og hvidløg i et par minutter, kødet brunes med og paprika og mel tilsættes. Dernæst tilsættes en liter oksekødsbouillon og suppen koges igennem. Nu tilsættes flødeosten og porren og suppen koges i endnu 10-15 minutter. Voila så er den færdig.

Suppen indeholdt efter mine mål 61 kcal pr. 100 g





tirsdag den 13. marts 2012

Lakse"lasagne" med Hvidkål ala Lene Hansson





Tog et billede af de rester jeg fik dagen efter. Ikke de kønneste billeder, men så kan man ligesom se hvordan det ser ud. Let og især kalorielet.

Lasagnen blev en del vandet og ikke så køn, der er helt klart plads til forbedring, men den har også potentiale til at blive lækker. Opskriften er fra en Lene Hansson kogebog, og den er lavet da vi prøver at undgå kartofler, ris og pasta.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den, og kommenterer der hvor jeg vil ændre det til næste gang.

Ingredienser, og der er rigeligt til 2 personer.

Lasagnen:
Hvidkål ca. 10 blade
ca. 400 g laks u. skind
450 g helbladet frossen spinat
Tomat

Saucen:
1 alm. løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
3 dl mælk
1 ds hakkede tomater
100 g mozerella ost

Salt, peber, Muskatnød og krydderier.

Hvidkåls bladene koges i ca. 5 min.

Jeg sauterede løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med en lille smule olie og paprika. Herefter kommes det i en blender sammen, med mælk, hakket tomat og mozerella. Saucen krydres rigeligt med salt, peber og muskatnød, det hele blendes og smages efter.

Laks og tomat skæres i tynde skiver og et mellemstort fad dækkes med bagepapir. Man kan også smøre fadet med olie, men jeg brugte bagepapir for at spare på fedtet. I bunden strøes den frosne spinat, der ovenpå laksen, så tomatskiverne også de kogte hvidkålsblade. Rækkefølgen gentages til fyldet er brugt op. Til slut hældes saucen udover fadet og det sættes i en forvarmet ovn på 200 grader, i ca. 30 min.

Konklusion:
Det fungere ret godt med hvidkål i stedet for pasta, men selve retten smager nok af for lidt, selvom den mætter rigtig godt.
Næste gang vil jeg presse væden fra spinaten inden jeg bruger den og krydre den med salt og peber. Jeg vil ligeledes krydre saucen bedre, måske give den lidt chilisauce, og noget tomatpure. Jeg vil også bruge lidt af sovsen som et lag ovenpå tomatskiverne inden jeg ligger hvidkålsbladene på.
Tomat saucen har en ret god konsistens, men jeg kunne godt finde på også at tilføje noget peberfrugt eller andet i den stil.

Jeg vil også prøve at lave denne lasagne med kylling i stedet for fisken. Svitse kylling kødet i en gryde, også tilsætte saucen til kødet. Så ville jeg måske droppe spinaten og i stedet ligge et lag aubergine, peberfrugt eller noget i den stil. Jeg ville stadig bruge tomatskiver og hvidkål. Det er næste eksperiment.

Jeg er lige nu MEGET mæt, og har spist 706 gram lasagne for 547 kalorier.


søndag den 11. marts 2012

Stygge Krumpen




Da aftenen igår endte i lidt rødvin, overnattede vores gæster. Så vi blev enige om at snuppe en omgang brunch.

Brunchen på Stygge går man aldrig helt galt af, jeg har aldrig oplevet at den ikke har været god.

Deres Brunch tallerken består af:
varm røræg med varmrøget laks
to forskellige slags pølse
en skive ost
græsk yoghurt med hindbær
amerikansk pandekage med sirup
croissant
hjemmelavet hønsesalat
lun leverpostej med champignoner
Vitamin smoothie af frisk frugt
en cocktail pølse
the eller kaffe
rugbrød og Stygges hjemmebagte valnøddebrød
og smør med læsøsalt.

Dertil bestilte jeg en friskpresset appelsin juice.

Det overordnet indtryk er rigtig lækkert. Men går man ned i detaljerne, så syntes jeg ikke at deres amerikanske pandekager er så gode, vitamin smoothien smager ikke af så meget og cocktail pølsen virke malplaceret. Men, deres valnøddebrød er lunt og smager fantastisk, og de andre ting på tallerknen er også udemærket.

Betjeningen var ikke fantastisk, men heller ikke dårlig.

Prisen på dette måltid var 138 kr for brunch, og 39 kr for appelsin juicen, 177 kr i alt. Det er vel ikke helt galt.

Chokoladefondant med vanille is og friske hindbær


Mums... det her smagte godt. Det var første gang jeg forsøgte mig med noget i denne stil så jeg var meget spændt, men det smagte super.

Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift af den dygtige Mette Blomsterberg.

Ingredienser til 4 personer:

100 g god mørk chokolade 70%
100 g smør
50 g sukker
40 g mel
100 g æggeblomme
50 g æggehvide
olie til at smøre formen
Vanille is
friske hindbær (eller en anden frisk, lidt syrlig frugt)

Chokoladen hakkes og kommes i en skål med smør og sukker, blanding smeltes over vandbad. Blanding skal kun lige være smeltet og må ikke blive for varm. Hernæst sigtes melet ned i chokoladeblandingen og der røres godt. Æggeblommer og hvider tilsættes og det røres igen, det er ikke nødvendigt at bruge en elpisker.

Jeg brugte 4 porcelæns ramekiner. Jeg smurte Ramekinerne med olie, og dryssede dem med sukker da jeg troede at de ville hæve. Det gjorde de ikke, og sukkeret var derfor unødvendigt. Jeg tror at man helt kan undgå at smøre formen, hvis man har planer om at servere fondanten i ramekinerne, og på den måde kan man undgå en brune kant, man kan se på billedet. Chokoladeblandingen fyldes i formene og stilles i køleskabet indtil de skal bages.

Ovnen forvarmes til 200 grader og chokoladefondanterne bages i 9-11 minutter, tror mine fik ca. 10 og de var perfekte, bagte i kanten og bløde og flydende i midten.

Jeg serverede Chokoladefondanterne med en klat vanille is og friske hindbær rundt om.

Det smagte super lækkert, og var super nemt at lave, så det er helt klart noget der skal laves igen og som varmt kan anbefales til andre.

Salat med ærter, feta og olivenolie/citron dressing

Der er desværre ingen billede af denne salat. Men den smager super dejligt og er rigtig simpel. Den passer især godt til denne ovnstegte kylling.

Salaten:
1 pakke napolitana salat, spinatblade eller lignende
2 håndfulde ærter
1 god feta

Dressingen:
2 spsk citron
4 spsk olivenolie
frisk kværnet salt
friskkværnet peber

Salaten skylles og ligges på et fad, ærterne drysses over, og fetaen smuldres i rustikke stykker ud over salaten og ærterne.

Dressingen blandes godt sammen, og med en spiseske fordeles den udover salat blandingen. Voila færdig. 


Ovnstegt kylling med rosmarin kartofler


Vi fik besøg af min herlige veninde og hendes kæreste lørdag aften, så vi ville lave noget lækkert, og blev enige om denne opskrift på Ovnstegt Kylling, vi har prøvet det før, og herhjemme er det et hit.

Opskriften er fra Jamie Olliver's Middag med Jamie - mad til hele familien.

Vi havde to fade med kylling og kartofler, for at være sikre på at der var nok, men man kan også lave en stor kylling eller lave 2 små i et fad.

Ingredienser til ca. 4 personer.
2 kyllinger - så er der en brystfilet til hver.
1,5 kg kartofler (Gerne flere hvis man er tosset med kartofler)
2 citroner
havsalt
friskkværnet peber
2 hele hvidløg
frisk Timian
frisk Rosmarin
olivenolie

I den oprindelig opskrift bruges der også røget bacon, men vi kan bedre lidt kyllingen uden bacon.

Kyllingerne gnides indvendig og udvendig med salt og peber, gør det så tidligt som muligt, gerne om morgnen. Dæk kyllingen til, og stil den på køl.

Ovnen forvarmes til 190 grader (varmluft). Kartoflerne skrælles og skæres i stykker på størrelse med golfbolde, de kommes i en gryde med kogende letsaltet vand, hvidløgene der er brækket i fed og citronerne. Det hele koges i 12 minutter. Efter de 12 minutter hældes vandet fra, og kartoflerne damptørrer i et minutstid, så tages citronerne og hvidløgsfeddene op, og kartoflerne rystes rundt i gryden, så de fnuldre.

Citronen prikkes ca. 10 gange med en gaffel (pas på, den er varm). Kyllingerne tages ud af køleskabet, den duppes tør med køkkenrulle og gnides godt med olivenolie. Nu skal hver kylling fyldes med en håndfuld timian, hvidløgsfed og citron. Den ligges i  et fad og steges i ovnen i ca. 45 min.

Efter 45 min, ligges kyllingen på en tallerken, og kartoflerne vendes godt rundt i fedtet i bunden af bradepanden sammen med en håndfuld hakket rosmarin. Der laves fordybninger i kartoflerne til kyllingen, og den sættes i ovnen i endnu 45 min ca.. Vi ligger kyllingen med brysterne ned af de første 20 min ca. dette for at undgå at de bliver tørre.

Kartoflerne og kyllingen bliver så super lækker, det smager virkelig fantastisk. Vi fik en salat til, en napolitana blanding med ærter, feta og en olivenolie/citron dressing.

Til dessert var der Chokoladefondant med friske hindbær og vanille is.

tirsdag den 21. februar 2012

Ulla Therkeldsen, London


Billedet er lånt fra Ulla Therkeldsen, Londons facebook side.

Da vi her i weekenden skulle i Aalborg Kongres og Kulturcenter for at se Casper Christensen og Frank Hvam, Nu som mennesker, havde vi besluttet at vi ville ind og spise først. Vi valgte at gøre det først da manden og jeg skulle til sølvbryllup efter showet.

Vi havde oprindeligt bestilt bord på Ib Rene, Cairo, men grundet en forsinket bevilling nåede de ikke at åbne. 

Da vi kom ind på Caféen, var der fyldt med mennesker, og det virkede lidt hektisk, men også rigtig hyggeligt. Som i kan se på billedet, er indretningen meget casual, hvilket smitter af på menneskene i caféen.
Vi sad lidt og ventede på noget betjening, imens vi snakkede om hvad vi ville have. Vi fik så afvide at de idag, kun havde brunch buffet, og at man ikke kunne bestille andet. Buffeten så rigtig lækker ud, så den tog vi. Man fik et glas appelsin eller æble juice til, og en kop the eller kaffe. 

Selve buffeten var fantastisk lækker. Der var alt hvad hjertet begærede. Æg, pølse, bacon, kartofler, chili mayo, yoghurt med musli og vanillesirup, seranoskinke med hjemmelevet pesto, flere salgs oste, frisk bagt brød, leverpostej, pandekager, kage, tun mousse, hjemmerørt smøreost. 

Vi var alle fire meget imponeret og det smagte virkelig lækkert. Buffeten og drikkevarerne kostede 109 kr pr. mand, hvilket jeg mener er en meget rimelig pris for den lækre buffet.

Ingen tvivl om at vi vil spise brunch der igen, men også resten af deres menukort skal afprøves. 

Forårsruller med nudler og grønt


Ikke den smukkeste ret, ihvertfald ikke på dette billede, men det smagte super lækkert. Især tomat/kokos saucen var vi helt vilde med.

Vi havde nogle dejplader til hjemmelavet forårsruller og nogle tigerrejer i fryseren vi skulle have brugt, så selvom vi ikke før havde lavet det skulle det prøves. En veninde har engang for laaaang tid siden vist mig hvordan man gør, men jeg kunne ikke huske det.

Forårsrullerne:
dej plader, alt efter hvor mange forårsruller man vil lave
1/2 pose tigerrejer
champignoner
forårsløg
gulerødder
grøn peber
1 æg til at samle rullerne med
en del olie til stegning.

Tilbehør:
En pose ægnudler
1 ds hakkede tomater
1 lille ds kokos mælk
1/2 pose grøntsagsblanding, gerne noget wok mix
Soya
Chili sauce
Sød chilisauce
Løg
Hvidløg

Fyldet kan varieres i alle afskygninger.

Tigerrejerne pilles og skæres i mindre stykker og kommes i en skål sammen med grøntsagerne der også er skåret i mindre stykker. En klat fyld placeres ovenpå dejpladen, og dejpladen rulles sammen og lukkes i enderne. Det er vigtigt at smøre godt med sammenpisket æg, da dette sørger for at rullerne ikke går op.

Rullerne steges/koges i så meget olie at de ikke kan nå bunden. Olien skal være rigeligt varm. Rullerne skal vendes undervejs og når de har taget farve og et blevet gyldne er de færdige.

Imens kommes lidt løg og lidt hvidløg i en gryde med lidt olie, de sauteres og salt, peber og krydderier tilsættes. Jeg brugte Chili og paprika. Når løgene har taget farve tilsættes de hakkede tomater og kokosmælken, der røres rundt, og det får lov at simre. Når det har simret lidt, tilsmages saucen med lidt chilisauce om det er stærkt nok.

De kogte ægnudler, vendes ud på en pande med de halv færdige stegte grøntsager, der tilføjes en slat soya, og det hele varmes godt igennem.

Retten serveres med Soya og evt. Sød Chili sauce.

I denne her opskrift er der rigeligt til to personer.

Daim Cookies


Da jeg imorgen skal i madklub og det er min tur til at medbringe værtindegave, bestemte jeg mig for at det skulle være noget hjemmelavet. Så valget blev disse Daim Cookies fra Amo's Den store bagebog 3 - Året rundt.



Den fine gave som min veninde får imorgen sammen med en buket tulipaner.


Opskriften er som sagt fra Amo's Den store Bagebog 3 - Året rundt.

Ingredienser:
300+ g Hvedemel
200 g blødt smør
100 g brun farin
3 spsk. vand
60 g sukker
1 æg
150 g hakket Daim
2 tsk. vanillesukker
1 tsk. natron

Smør, farin, sukker og æg røres godt sammen i en skål, hvorefter daim og vand blandes i.

Hvedemel, natron og vanillesukker blandes i en skål for sig, og skal oprindelig sigtes i sukkerblandingen, men jeg har ingen si, så jeg blandede det i lidt af gangen. Det hele røres rigtigt godt sammen.

Så tages dejen ud på et meldrysset bord, min dej var meget klistret og blød, men med lidt mel på hænderne kunne det sagtens lade sig gøre. Jeg delte dejen i to, og trillede hver klump ud til to pølser, som jeg efterfølgende delte i 16 stykker hver.

De 16 stykker trykkes flade på en bageplade dækket med bagepapir, kagerne hæver og flyder en lille smule ud. De bages i ca. 6 min, ved 200 grader varmluft, i en forvarmet ovn.

Jeg fik 32 dejligt store cookies, og de smager dejligt. Jeg havde dog kun en lille smule vanillesukker, så kom ikke helt det i der skulle, det må jeg prøve næste gang. Næste gang vil jeg også tilføje mere Daim, det ville ikke gøre noget.


tirsdag den 14. februar 2012

Shan Kou


Mmmmhhh Sushi...
En af mine veninder og jeg spiser ALTID sushi når vi er sammen. Enten spiser vi ude, eller også laver vi det selv. Igår havde vi ikke selv tid til det, så vi blev enige om Shan Kou, en japansk inspireret restaurant. Den ligger på havnen i Aalborg, i det gamle Rosdahls. Det er den eneste restaurant i Aalborg hvor de har running sushi, mit første møde med dette koncept.

Jeg havde som sædvanlig ikke kameraet med.

Det er et hyggeligt sted, hvor man sidder omkring rullebåndet, men føler ikke at man sidder på nakken af hinanden og man kan fint snakke sammen uden at man føler at dem der sidder ved siden af kan lytte med.

Der kører to rullebånd, et med varmeretter og et med kolde retter. På det øverste bånd, det med lune retter, var der blandt andet dybstegte rejer,  små forårsruller, wontons (tror jeg de hedder), et par nudelretter, sur/sød sauce, stegt and og andet forskelligt.

På det nederste bånd, det med kolde retter, var der et stort udvalg af Sushi, sød chilie sauce, der var frugt, appelsin, melon og ananas og der kom lidt kage til desserten. Det er super lækkert med lidt frisk frugt imellem sushien, det giver lidt variation, da jeg godt syntes at sushien kan blive lidt tung.

Det var rigtig lækkert at kunne vælge imellem alle retterne, og at der var meget at vælge imellem, jeg fik smagt en masse, som jeg ikke ville have valgt normalt. Sushien er ikke 1. klasses, men det smager lækkert og man bliver mæt.

Jeg skal helt sikkert derned igen, og have kæresten med, han vil elske alle de lune retter :)



lørdag den 11. februar 2012

Besøg på cafeministeriet


Idag have manden og jeg besluttet at vi skulle ind til byen (Aalborg) og have brunch, vi kom dog lidt sent afsted så vi endte med en burger. Vi ville egentlig have været på Cafe vi to, men der var fuldstændig proppet, så vi gik på Cafeministeriet.

Vi bestilte begge Ministerens burger der bestod af: krydret hakkebøf rørt med røget chipotle chili, tomat chutney, rødløg, cheddar, syltede agurker, crispy bacon og blandet salat. hertil stegte kartofler og chili mayo. Dertil købte vi en flaskevand, og en enkelt ice tea.


Bøffen var rigtig lækker og bollen var ikke en af dem, der gjorde ondt i ganen, men den manglede dog noget farve og noget grovhed for at være rigtig lækker. Det var tilpas med fyld i burgeren, lækre friske grøntsager og super sprød bacon. Kartoflerne var ikke friturestegte kartoffelbåde, hvilket var en lækker overraskelse, men vi syntes dog begge at der var lidt for lidt og chilimayoen er smagt bedre, den var lidt for vandet og smagte lidt eddike agtig. Vi blev mætte, men kunne godt lige klemme lidt mere ned.


Til kaffe bestilte vi en alm. Kaffe og en Chailatte, samt to fastelavnsboller, en med vanilje creme, og en med jordbærskum, så kunne vi dele og smage begge. Chailatte'en var rigtig god, den var ikke så sød og så mælke agtig som den er mange andre steder, men mere te agtig, hvilket lige faldt i min smag. Fastelavns bollerne var lavet på vandbakkelse, fyldet med skummet eller cremen, og pyntet med flydende mørk chokolade og pistacie nødder. de var en rigtig fin dessert. Den bedste var den med vanilje creme, den var bare lækker. Jordbær skummet måtte gerne have smagt lidt mere af jordbær og smagt lidt friskere.


Det var en fin oplevelse, betjeningen var flink og hurtig, selvom der var proppet og det var ikke overvældende dyrt, selvom vi kom af med 425 kr i alt. 


Næste gang vi skal derind, snakkede vi om at man skulle prøve deres brunch, clubsandwich, tapas eller naanbrød... Vi bliver ihvertfald nødt til at skulle derind igen. Og næste gang må jeg hellere få kameraet med :)

Koldthævet Pizza








Det her er en fantastisk pizzadej, jeg har lavet den før og det var et klart hit, nu skal denne pizzadej så afprøves på vores pizza bagesten. Jeg har fundet pizzadejen her og halveret opskriften, da vi ikke kan spise så meget. 

Pizzadej ca. 3 pizzaer
300 gr (3 dl) koldt vand
37 gr Olie (ca. 0,5 dl )
2,5 gr gær (det er nok)
10 gr salt
10 gr sukker
500-600 gr hvedemel


Gæren opløses i vandet og sukker, salt og olie røres med
Melet tilsættes og der æltes længe, dejen må ikke klistre.
Herefter deles dejen i 3 klumper, som strammes op og pakkes ind i film, og stilles koldt (køleskab) i 1 – 3 dage. Dejen er meget nem at rulle ud, men den kræver rigtig meget mel for ikke at klistre fast.(Overskydende klumper kan fryses efter 1 dag i køleskab.Tages op dagen før brug og tøes op i køleskab). 

Næste gang vil jeg dele dej "pakkerne" op i 5 eller 4 i stedet for 3, da det bedre vil passe i størrelsen på vores pizza sten og pizza stabel. 


Og således blev tomatsovsen lavet denne gang.

Tomat sovs:
1 lille løg
1 mellem gulerod
1 stængel forårsløg
2 fed hvidløg
paprika
oregano
salt
peber
sukker
1 ds. hakkede tomater
1 ds. tomat pure
frisk basilikum

Løg, gulerod, forårsløg og hvidløg hakkes meget fint. Gulerod og løg puttes i en varm gryde, efter lidt tid kommes forårsløg og hvidløg i gryden og steges med. Når grøntsagerne er stegt lidt, tilsættes salt, peber, paprika, oregano og sukker. Så tilsættes de hakkede tomater og tomatpuréen og gryden får lov til at simre indtil det skal bruges. lige inden det skal bruges tilsættes frisk hakket basilikum. 


Fyldet:


Vores pizzaer smagte fantastisk, men ikke alle blev lige kønne. Bundene kræver MEGET mel for ikke at hænge fast i pizza spatlen, og der skal MEGET mel under dem hvis der går lidt tid inden de skal i ovnen. Vores pizza sten sprang da vi bagte dem, hvilket vi ikke kunne forstå, da det ikke burde kunne lade sig gøre, så nu skal vi have fat i en ny :).





torsdag den 9. februar 2012

Rugbrød, nu med gulerødder





3. eller 4. gang denne opskrift skal afprøves, det er efterhånden blevet lidt af en vane med hjemmebagt rugbrød, det er så super lækkert med en skive ost om morgnen eller når man kommer hjem fra skole. 

De andre gange jeg har lavet brødet har jeg holdt mig nogenlunde til opskriften, men jo flere gange man laver det jo mere skal der ske, så denne gang har jeg lavet det med denne dej.
5,5 dl kærnemælk
0,5 dl youghurt naturel (hvilken forskel det skal gi ved jeg ikke, men havde lige en slat i køleskabet.
50 g. gær
1½ tsk. salt
1 spsk. sirup
150 g. solsikkekerner
4 mellemstore gulerødder
50 g. hørfrø
50 g. sesam kerner
150 g. knækkede rugkerner
50 g havregryn
100 g fuldkorns rugmel (sådan nogle halv hele kerner)
150 g. grahamsmel
150 g. groft rugmel

Kærnemælken lunes og gæren røres ud heri. Salt, sirup og de revne gulerødder tilsættes. Kerner og mel tilsættes og dejen røres grundigt. Dejen skal være klæbrig og klistret når den fyldes i den for smurte form.

Jeg har også ladet dejen hæve denne gang, men det er mest fordi jeg ligepludselig kom i tanke om at ovnen skulle bruges til noget andet. Men dej har jo aldrig taget skade af at hæve. 

Bages ved 160 grader i en forvarmet ovn i ca. 90 min. 


Dette er klart det bedste rugbrød jeg har lavet. Jeg vil helt klart lade mine rugbrød hæve fremover.  Meget sprød skorpe, og dejligt blødt indeni :).


























søndag den 5. februar 2012

Æg med seranoskinke, ost og sennepscreme


En ramekin eller anden passende form fores med Seranoskinke eller parmaskinke alt efter smag.


I bunden lægges der tomater og de drysses med salt og peber.


Oprindeligt skulle der spinatblade ovenpå tomaten, men det havde vi ikke, så jeg brugte frisk basillikum istedet.


Sennepscremen ligges i.


Ægget slåes forsigtigt ud i et glas, og hældes oveni sennepscremen.


Der drysses med revet ost, og de sættes i ovnen ved 160 grader i ca. 20 min.


Ægget er ca færdigt hvis massen virker fast, når man ryster let med formen. 


Hvis man har ramt bagetiden, ser ægget og skinken sådan ud, når det vendes ud af formen.



Resten af vores Brunch denne morgen.
Brunchen bestod af:
Æg med seranoskinke, ost og sennepscreme
Amerikanske Pandekager med kiwi blommer og lun sirup. Jeg tog dem ud af fryseren, og lunede dem i mikroen, de smagte stadig herligt.
En skive hjemmebagt Rugbrød
Youghurt med Ovenbagte kanel æbler.

Æg med ost, seranoskinke og sennepscreme,
Jeg fandt inspiration her og her.

Ingredienser til 2 portioner:
  • Seranoskinke, jeg brugte 4 skiver, men kunne nok godt have nøjedes med to.
  • Tomat, jeg brugte 3 cherry tomater, men alt kan bruges.
  • Frisk Basillikum eller Spinat
  • Revet ost - jeg brugte hvad vi nu havde i køleskabet.
  • Dijon Sennep
  • evt. Cremefraiche
  • Salt og Peber
Alle mine mål er lidt på slum men, man forer sin form med Seranoskinke, ligger tomatskiver i bunden og drysser med salt og peber, så ligger man Basillikum eller spinatbladene ovenpå. I en skål røres sennepscremen, med ca. 2 tsk dijon sennep, 2 tsk cremefraiche og lidt revet ost. Sennepscremen kommes i skålen ovenpå bladene, og her ovenpå skal ægget placeres. Jeg dryssede igen med lidt ost, og satte formene i en forvarmet oven på 180 grader i ca. 20 min, jeg brugte ikke varmluft. Man skal holde lidt øje med æggene, og når indholdet virker fast, hvis man ryster det, et er det ca. færdigt. 


Jeg havde et lidt trist æble så derfor skar jeg det i tern, kom det i en form og dryssede det med kanel, satte det i ovnen sammen med formene og holdt øje med dem. De skal være sådan lidt bløde og lune, så er de færdige. I en skål med youghurt også et sqeez honning udover, det er mums.

Næste gang jeg laver æg på denne måde, vil jeg spare på sennepscremen og evt. tilsætte lidt ketchup, eller tomatsalsa, jeg syntes smagen fra sennepscremen blev for dominerende. Derudover vil vi vælge at bruge Parmaskinke i stedet for Seranoskinke, da vi bedre kan lidt den smag Parmaskinken har.

Men rigtig hyggelig lille ægge ret til en brunh, og super godt alternativ til skrammel æg, blødkogt æg eller spejlæg.

Stjerneskud med det hele


Fredag aften skal der jo hygges, og på menuen var: Stjerneskud med det hele". Sygt lækker klassiker der er super nem. Vi fik en super nem hvidvin dertil, den var fra Australien og hed "Yellow Tail", den var på ingen måde tør, men heller ikke for sød.

Ingredienser:
Ciabatta flute til bund
Stegt rødspætte filet.
Hvidvinsdampet rødspættefilet
Rejer
Røget Laks, eller Røget Ørred
Salat
Agurk
Peber
Hjemme bikset skaldyrs dressing

Skaldyrs dressing bestod ca. af:
1 dl cremefraiche
2 spsk Ketchup
citron saft
1 spsk sød chili
salt
peber
2 spsk mayonaise
1 tsk stærk chilisovs

Det var ren romantik og hygge.