Ikke den smukkeste ret, ihvertfald ikke på dette billede, men det smagte super lækkert. Især tomat/kokos saucen var vi helt vilde med.
Vi havde nogle dejplader til hjemmelavet forårsruller og nogle tigerrejer i fryseren vi skulle have brugt, så selvom vi ikke før havde lavet det skulle det prøves. En veninde har engang for laaaang tid siden vist mig hvordan man gør, men jeg kunne ikke huske det.
Forårsrullerne:
dej plader, alt efter hvor mange forårsruller man vil lave
1/2 pose tigerrejerchampignoner
forårsløg
gulerødder
grøn peber
1 æg til at samle rullerne med
en del olie til stegning.
Tilbehør:
En pose ægnudler
1 ds hakkede tomater
1 lille ds kokos mælk
1/2 pose grøntsagsblanding, gerne noget wok mix
Soya
Chili sauce
Sød chilisauce
Løg
Hvidløg
Fyldet kan varieres i alle afskygninger.
Tigerrejerne pilles og skæres i mindre stykker og kommes i en skål sammen med grøntsagerne der også er skåret i mindre stykker. En klat fyld placeres ovenpå dejpladen, og dejpladen rulles sammen og lukkes i enderne. Det er vigtigt at smøre godt med sammenpisket æg, da dette sørger for at rullerne ikke går op.
Rullerne steges/koges i så meget olie at de ikke kan nå bunden. Olien skal være rigeligt varm. Rullerne skal vendes undervejs og når de har taget farve og et blevet gyldne er de færdige.
Imens kommes lidt løg og lidt hvidløg i en gryde med lidt olie, de sauteres og salt, peber og krydderier tilsættes. Jeg brugte Chili og paprika. Når løgene har taget farve tilsættes de hakkede tomater og kokosmælken, der røres rundt, og det får lov at simre. Når det har simret lidt, tilsmages saucen med lidt chilisauce om det er stærkt nok.
De kogte ægnudler, vendes ud på en pande med de halv færdige stegte grøntsager, der tilføjes en slat soya, og det hele varmes godt igennem.
Retten serveres med Soya og evt. Sød Chili sauce.
I denne her opskrift er der rigeligt til to personer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar