søndag den 11. marts 2012

Chokoladefondant med vanille is og friske hindbær


Mums... det her smagte godt. Det var første gang jeg forsøgte mig med noget i denne stil så jeg var meget spændt, men det smagte super.

Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift af den dygtige Mette Blomsterberg.

Ingredienser til 4 personer:

100 g god mørk chokolade 70%
100 g smør
50 g sukker
40 g mel
100 g æggeblomme
50 g æggehvide
olie til at smøre formen
Vanille is
friske hindbær (eller en anden frisk, lidt syrlig frugt)

Chokoladen hakkes og kommes i en skål med smør og sukker, blanding smeltes over vandbad. Blanding skal kun lige være smeltet og må ikke blive for varm. Hernæst sigtes melet ned i chokoladeblandingen og der røres godt. Æggeblommer og hvider tilsættes og det røres igen, det er ikke nødvendigt at bruge en elpisker.

Jeg brugte 4 porcelæns ramekiner. Jeg smurte Ramekinerne med olie, og dryssede dem med sukker da jeg troede at de ville hæve. Det gjorde de ikke, og sukkeret var derfor unødvendigt. Jeg tror at man helt kan undgå at smøre formen, hvis man har planer om at servere fondanten i ramekinerne, og på den måde kan man undgå en brune kant, man kan se på billedet. Chokoladeblandingen fyldes i formene og stilles i køleskabet indtil de skal bages.

Ovnen forvarmes til 200 grader og chokoladefondanterne bages i 9-11 minutter, tror mine fik ca. 10 og de var perfekte, bagte i kanten og bløde og flydende i midten.

Jeg serverede Chokoladefondanterne med en klat vanille is og friske hindbær rundt om.

Det smagte super lækkert, og var super nemt at lave, så det er helt klart noget der skal laves igen og som varmt kan anbefales til andre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar