Intentionen med denne blog er at den skal fungere som en samling af afprøvede opskrifter :) Så jeg selv kan finde dem, og de ikke bare ryger i glemmebogen.
søndag den 11. marts 2012
Ovnstegt kylling med rosmarin kartofler
Vi fik besøg af min herlige veninde og hendes kæreste lørdag aften, så vi ville lave noget lækkert, og blev enige om denne opskrift på Ovnstegt Kylling, vi har prøvet det før, og herhjemme er det et hit.
Opskriften er fra Jamie Olliver's Middag med Jamie - mad til hele familien.
Vi havde to fade med kylling og kartofler, for at være sikre på at der var nok, men man kan også lave en stor kylling eller lave 2 små i et fad.
Ingredienser til ca. 4 personer.
2 kyllinger - så er der en brystfilet til hver.
1,5 kg kartofler (Gerne flere hvis man er tosset med kartofler)
2 citroner
havsalt
friskkværnet peber
2 hele hvidløg
frisk Timian
frisk Rosmarin
olivenolie
I den oprindelig opskrift bruges der også røget bacon, men vi kan bedre lidt kyllingen uden bacon.
Kyllingerne gnides indvendig og udvendig med salt og peber, gør det så tidligt som muligt, gerne om morgnen. Dæk kyllingen til, og stil den på køl.
Ovnen forvarmes til 190 grader (varmluft). Kartoflerne skrælles og skæres i stykker på størrelse med golfbolde, de kommes i en gryde med kogende letsaltet vand, hvidløgene der er brækket i fed og citronerne. Det hele koges i 12 minutter. Efter de 12 minutter hældes vandet fra, og kartoflerne damptørrer i et minutstid, så tages citronerne og hvidløgsfeddene op, og kartoflerne rystes rundt i gryden, så de fnuldre.
Citronen prikkes ca. 10 gange med en gaffel (pas på, den er varm). Kyllingerne tages ud af køleskabet, den duppes tør med køkkenrulle og gnides godt med olivenolie. Nu skal hver kylling fyldes med en håndfuld timian, hvidløgsfed og citron. Den ligges i et fad og steges i ovnen i ca. 45 min.
Efter 45 min, ligges kyllingen på en tallerken, og kartoflerne vendes godt rundt i fedtet i bunden af bradepanden sammen med en håndfuld hakket rosmarin. Der laves fordybninger i kartoflerne til kyllingen, og den sættes i ovnen i endnu 45 min ca.. Vi ligger kyllingen med brysterne ned af de første 20 min ca. dette for at undgå at de bliver tørre.
Kartoflerne og kyllingen bliver så super lækker, det smager virkelig fantastisk. Vi fik en salat til, en napolitana blanding med ærter, feta og en olivenolie/citron dressing.
Til dessert var der Chokoladefondant med friske hindbær og vanille is.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar