3. eller 4. gang denne opskrift skal afprøves, det er efterhånden blevet lidt af en vane med hjemmebagt rugbrød, det er så super lækkert med en skive ost om morgnen eller når man kommer hjem fra skole.
De andre gange jeg har lavet brødet har jeg holdt mig nogenlunde til opskriften, men jo flere gange man laver det jo mere skal der ske, så denne gang har jeg lavet det med denne dej.
5,5 dl kærnemælk
0,5 dl youghurt naturel (hvilken forskel det skal gi ved jeg ikke, men havde lige en slat i køleskabet.
50 g. gær
1½ tsk. salt
1 spsk. sirup
150 g. solsikkekerner
4 mellemstore gulerødder
50 g. hørfrø
50 g. sesam kerner
150 g. knækkede rugkerner
50 g havregryn
100 g fuldkorns rugmel (sådan nogle halv hele kerner)
150 g. grahamsmel
150 g. groft rugmel
Kærnemælken lunes og gæren røres ud heri. Salt, sirup og de revne gulerødder tilsættes. Kerner og mel tilsættes og dejen røres grundigt. Dejen skal være klæbrig og klistret når den fyldes i den for smurte form.
Jeg har også ladet dejen hæve denne gang, men det er mest fordi jeg ligepludselig kom i tanke om at ovnen skulle bruges til noget andet. Men dej har jo aldrig taget skade af at hæve.
Bages ved 160 grader i en forvarmet ovn i ca. 90 min.
Dette er klart det bedste rugbrød jeg har lavet. Jeg vil helt klart lade mine rugbrød hæve fremover. Meget sprød skorpe, og dejligt blødt indeni :).
Dette er klart det bedste rugbrød jeg har lavet. Jeg vil helt klart lade mine rugbrød hæve fremover. Meget sprød skorpe, og dejligt blødt indeni :).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar