Tog et billede af de rester jeg fik dagen efter. Ikke de kønneste billeder, men så kan man ligesom se hvordan det ser ud. Let og især kalorielet.
Lasagnen blev en del vandet og ikke så køn, der er helt klart plads til forbedring, men den har også potentiale til at blive lækker. Opskriften er fra en Lene Hansson kogebog, og den er lavet da vi prøver at undgå kartofler, ris og pasta.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den, og kommenterer der hvor jeg vil ændre det til næste gang.
Ingredienser, og der er rigeligt til 2 personer.
Lasagnen:
Hvidkål ca. 10 blade
ca. 400 g laks u. skind
450 g helbladet frossen spinat
Tomat
Saucen:
1 alm. løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
3 dl mælk
1 ds hakkede tomater
100 g mozerella ost
Salt, peber, Muskatnød og krydderier.
Hvidkåls bladene koges i ca. 5 min.
Jeg sauterede løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med en lille smule olie og paprika. Herefter kommes det i en blender sammen, med mælk, hakket tomat og mozerella. Saucen krydres rigeligt med salt, peber og muskatnød, det hele blendes og smages efter.
Laks og tomat skæres i tynde skiver og et mellemstort fad dækkes med bagepapir. Man kan også smøre fadet med olie, men jeg brugte bagepapir for at spare på fedtet. I bunden strøes den frosne spinat, der ovenpå laksen, så tomatskiverne også de kogte hvidkålsblade. Rækkefølgen gentages til fyldet er brugt op. Til slut hældes saucen udover fadet og det sættes i en forvarmet ovn på 200 grader, i ca. 30 min.
Konklusion:
Det fungere ret godt med hvidkål i stedet for pasta, men selve retten smager nok af for lidt, selvom den mætter rigtig godt.
Næste gang vil jeg presse væden fra spinaten inden jeg bruger den og krydre den med salt og peber. Jeg vil ligeledes krydre saucen bedre, måske give den lidt chilisauce, og noget tomatpure. Jeg vil også bruge lidt af sovsen som et lag ovenpå tomatskiverne inden jeg ligger hvidkålsbladene på.
Tomat saucen har en ret god konsistens, men jeg kunne godt finde på også at tilføje noget peberfrugt eller andet i den stil.
Jeg vil også prøve at lave denne lasagne med kylling i stedet for fisken. Svitse kylling kødet i en gryde, også tilsætte saucen til kødet. Så ville jeg måske droppe spinaten og i stedet ligge et lag aubergine, peberfrugt eller noget i den stil. Jeg ville stadig bruge tomatskiver og hvidkål. Det er næste eksperiment.
Jeg er lige nu MEGET mæt, og har spist 706 gram lasagne for 547 kalorier.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar