tirsdag den 21. februar 2012

Daim Cookies


Da jeg imorgen skal i madklub og det er min tur til at medbringe værtindegave, bestemte jeg mig for at det skulle være noget hjemmelavet. Så valget blev disse Daim Cookies fra Amo's Den store bagebog 3 - Året rundt.



Den fine gave som min veninde får imorgen sammen med en buket tulipaner.


Opskriften er som sagt fra Amo's Den store Bagebog 3 - Året rundt.

Ingredienser:
300+ g Hvedemel
200 g blødt smør
100 g brun farin
3 spsk. vand
60 g sukker
1 æg
150 g hakket Daim
2 tsk. vanillesukker
1 tsk. natron

Smør, farin, sukker og æg røres godt sammen i en skål, hvorefter daim og vand blandes i.

Hvedemel, natron og vanillesukker blandes i en skål for sig, og skal oprindelig sigtes i sukkerblandingen, men jeg har ingen si, så jeg blandede det i lidt af gangen. Det hele røres rigtigt godt sammen.

Så tages dejen ud på et meldrysset bord, min dej var meget klistret og blød, men med lidt mel på hænderne kunne det sagtens lade sig gøre. Jeg delte dejen i to, og trillede hver klump ud til to pølser, som jeg efterfølgende delte i 16 stykker hver.

De 16 stykker trykkes flade på en bageplade dækket med bagepapir, kagerne hæver og flyder en lille smule ud. De bages i ca. 6 min, ved 200 grader varmluft, i en forvarmet ovn.

Jeg fik 32 dejligt store cookies, og de smager dejligt. Jeg havde dog kun en lille smule vanillesukker, så kom ikke helt det i der skulle, det må jeg prøve næste gang. Næste gang vil jeg også tilføje mere Daim, det ville ikke gøre noget.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar