lørdag den 11. februar 2012

Koldthævet Pizza








Det her er en fantastisk pizzadej, jeg har lavet den før og det var et klart hit, nu skal denne pizzadej så afprøves på vores pizza bagesten. Jeg har fundet pizzadejen her og halveret opskriften, da vi ikke kan spise så meget. 

Pizzadej ca. 3 pizzaer
300 gr (3 dl) koldt vand
37 gr Olie (ca. 0,5 dl )
2,5 gr gær (det er nok)
10 gr salt
10 gr sukker
500-600 gr hvedemel


Gæren opløses i vandet og sukker, salt og olie røres med
Melet tilsættes og der æltes længe, dejen må ikke klistre.
Herefter deles dejen i 3 klumper, som strammes op og pakkes ind i film, og stilles koldt (køleskab) i 1 – 3 dage. Dejen er meget nem at rulle ud, men den kræver rigtig meget mel for ikke at klistre fast.(Overskydende klumper kan fryses efter 1 dag i køleskab.Tages op dagen før brug og tøes op i køleskab). 

Næste gang vil jeg dele dej "pakkerne" op i 5 eller 4 i stedet for 3, da det bedre vil passe i størrelsen på vores pizza sten og pizza stabel. 


Og således blev tomatsovsen lavet denne gang.

Tomat sovs:
1 lille løg
1 mellem gulerod
1 stængel forårsløg
2 fed hvidløg
paprika
oregano
salt
peber
sukker
1 ds. hakkede tomater
1 ds. tomat pure
frisk basilikum

Løg, gulerod, forårsløg og hvidløg hakkes meget fint. Gulerod og løg puttes i en varm gryde, efter lidt tid kommes forårsløg og hvidløg i gryden og steges med. Når grøntsagerne er stegt lidt, tilsættes salt, peber, paprika, oregano og sukker. Så tilsættes de hakkede tomater og tomatpuréen og gryden får lov til at simre indtil det skal bruges. lige inden det skal bruges tilsættes frisk hakket basilikum. 


Fyldet:


Vores pizzaer smagte fantastisk, men ikke alle blev lige kønne. Bundene kræver MEGET mel for ikke at hænge fast i pizza spatlen, og der skal MEGET mel under dem hvis der går lidt tid inden de skal i ovnen. Vores pizza sten sprang da vi bagte dem, hvilket vi ikke kunne forstå, da det ikke burde kunne lade sig gøre, så nu skal vi have fat i en ny :).





Ingen kommentarer:

Send en kommentar