torsdag den 2. februar 2012

Hvidløgssnegle

Fik heller intet billede taget af disse, men de er så lækre at de udentvivl skal laves igen.

Jeg har efterhånden lavet disse hvidløgssnegle et par gange, og det er først her de sidste gang de er blevet rigtigt rigtigt lækre.
Jeg fandt opskriften på denne blog :)

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Ingredienser:
1 dl. varmt vand
1/2 dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk olie
250 g hvedemel, plus lidt ekstra til hænderne.
1/2 pakke persillesmør
4 fed hvidløg
en lille håndfuld frisk basilikum
en smule røget salt
evt. lidt ekstra smør

Vand og mælk hældes i en skål, gæren røres ud her i, salt, sukker olie tilsættes og røres ud i, herefter tilsættes hvedemel, og dejen æltes godt, den skal være blød, glat og smidig. Dejen hæver lunt under et viskestykke, til dobbelt størrelse, ca. en times tid.

Smør, basilikum, frisk presset hvidløg og salt røres sammen i en skål.

Når dejen har hævet æltes den igen grundigt, og rulles ud i et rektangel, smørret smøres ud herpå, og dejen rulles sammen som en roulade. Rouladen skæres i skiver med 3 cm mellemrum.

Jeg bruger en rugbrødsform, men alle slags forme dur, bare sneglene kan vokse sig tæt i den. Jeg forer formen med bagepapir og sætter sneglene her i. Lad sneglene efterhæve til de er vokset sammen og er på vej op i formen.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min til de er gyldne og lækre.

De her snegle smager virkelig lækkert, det er meget vigtigt at de får lov til at hæve, så de bliver store og luftige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar