torsdag den 2. februar 2012

Chili con Carne


Chili con carne er altid et hit hos os, det smager lækkert, kan varieres på et utal af måder og giver varmen på en kold dag som idag.

Jeg skriver opskriften som jeg lige lavede den denne gang.

Ingredienser:
1 pk. oksekød 450-500 g
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 peberfrugt
6 cherry tomater
1 ds. hakkede tomater
1 ds. tomat puré
bouillon eller fond af en slags*
salt
peber
1 ds. chili bønner
majs
20 g mørk chokolade

evt. Cremefraiche og noget lækkert brød.

* Jeg forsøgte mig igår med at koge min egen fond opfindelses ting, da vi ikke havde nogle mørke øl, ville jeg lave min egen udgave. Jeg hældte en øl i en lille gryde, tilsatte en skefuld sennep, chilisovs, lidt sirup, 1/2 løg og noget peberfrugt. Lod det koge næsten helt ind, pillede løget og peberfrugten fra og hældte "fonden" i Chili'en. Det har givet en lidt mørkere og stærkere smag/eftersmag end hvis jeg ikke havde kommet det i.

Alle grøntsagerne hakkes. Løgene og hvidløgene brunes, kødet tilsættes og svitses, når det har taget farve, tilsættes resten af grøntsagerne og steger med i et par minutter, så tilsættes al tomaten, salt og peber og evt. lidt ekstra chilisovs. Lad retten simrer i den tid du nu har, og 5 min inden den skal spises, tilsættes chokolade, majs og bønner. Du varmer retten godt igennem og serverer.

Dertil fik vi rester fra da jeg lavede Bruschetta til madklubben i Tirsdags.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar