torsdag den 2. februar 2012

Cannelloni med kylling og spinat

Da jeg tog en rest Cannelloni op af fryseren, kunne denne opskrift opdateres med billede, man kan dog ikke se på dette billede hvor lækkert retten smager.

I anledningen af at madklubben kom på besøg skulle vi have Cannelloni med Kylling og Spinat, det er en rigtig lækker ret som jeg har lavet engang før.
Hele menuen bestod af Sushi appetizers, Bruschetta med Tomat og frisk Mozzerella og Feta og Avocado. Cannelloni med kylling og spinat hertil salat og hvidløgssnegle.

Jeg fandt inspiration her og her.
Opskriften er lidt på slum, men jeg halverer ca. de ingredienser jeg brugte, da jeg havde mad til 7 mennesker og 1/3 del af portionen i fryseren.

Ingredienser:

Tomatsovsen:
1 ds. hakkede tomater
1ds. tomatpuré
1 dl. vand
1 løg
2 fed hvidløg
ca. 1 tsk. salt
ca. 1 tsk sukker
peber
og frisk basilikum.
Man kan evt. også tilsætte lidt bouillon hvis man har det.


Fyldet:
200-250 g kylling skåret i små stykker
175 g ricotta ost
200-250 g helbladet frossen spinat
3 spsk rasp
2 spsk mælk
1/2 tsk salt
muskatnød
peber

Resten:
1 kugle frisk mozzerella
ca. 200 gr revet ost
1 æg
1 pk friske pastaplader

Jeg startede med at lave tomat sovsen, hvidløg og løg svitses og resten af ingredienserne tilsættes, undtagen den friske basilikum. Sovsen skal stå og simrer lidt, og lige inden man tager den af varmen tilsættes den friske basilikum. 

Dernæst steges kyllingen på en pande, den skal ikke være gennemstegt. Kyllingen tages af og kommes i en skål. Så kommes den frosne spinat på den samme pande og varmes godt igennem til den er tøet op, og det meste af væden er fordampet. Spinaten smages til med salt, peber og revet muskatnød. Så lader man kyllingen og spinaten køle lidt ned, inden man tilsætter ricottaen og resten af fyldet, det røres godt rundt. 

Man tager nu sine friske lasagne plader, jeg brugte dem fra pastella, de passer i størrelsen hvis man deler dem på midten, indtil man har 8 lige store stykker. Der ligges en klat fyld på midten af lasagne pladen, og smøres med pisket æg der hvor pladerne skal hænge sammen. Rullerne lægges med revnen ned af, så de ikke går op.

I bunden af et fad dækkes med tomatsovs, og rullerne placeres heri ved siden af hinanden, de skal ikke lægge ovenpå hinanden. resten af tomatsovsen hældes udover rullerne, og den friske mozzerella skæres i skiver og ligges ovenpå, der drysses med ost.
Fadet sættes ind i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 min, efter 20 min skal man lige holde øje, så overfladen ikke bliver brændt.

Cannelloni smager mega lækkert, det er en sikker vinder her hjemme der minder lidt om lasagne. Der skal helt sikkert eksperimenteres med både at tilsætte laks og evt. oksekød istedet for kylling. 

Jeg serverede en lækker salat og Hvidløgssnegle til. 

Salaten bestod af:
Blommer
Cherry Tomater
Sukkerærter
Feta
Avocado
Iceberg


Ingen kommentarer:

Send en kommentar